Om oss

Jönköping Konsert & Kongress är en plats för inspirerande, glädjefyllda och givande upplevelser och möten, som stannar länge och väl i hjärtat och hjärnan. Här kan du ta del av en föreställning, anordna en kongress eller konferens eller hålla ett event för ditt företag.

Nygammalt konsert- och kongresshus

Huset, som tidigare benämndes ”Elmia kongress- och konserthus” eller ”Jönköpings konserthus”, har under 2023 nylanserats med ett nytt namn och varumärke och framför allt nyrenoverade, uppdaterade lokaler.

Huset invigdes redan 1990 och har i över 30 år varit en välbesökt mötesplats som året runt fylls med allt från konserter, kongresser, konferenser och möten. Gästerna är både Jönköpingsbor och tillresta besökare från hela världen.

Under 2021 inleddes arbetet med att rusta upp och renovera huset och i samband med det beslutades det även att förena verksamheterna under ett nytt, gemensamt varumärke: Jönköping Konsert & Kongress.

Ett nytt namn ska stärka husets möjligheter och position

Det nya varumärket sätter huset på kartan och markerar förflyttningen från fastighet till destination. I och med detta finns nya möjligheter att samla husets alla möten och upplevelser under ett och samma namn, vilket skapar en helhet och ett ännu mer levande hus. Från en konferens om robotbaserad automation till en slutsåld show med Pernilla Wahlgren. Allt är möjligt.

Två-delad verksamhet

De som står bakom Jönköping Konsert & Kongress är de kommunala bolagen Destination Jönköping Länk till annan webbplats. som driver konsertverksamheten, samt Elmia Länk till annan webbplats. som driver konferens- och kongressverksamheten.

Som en del av Destination Jönköpings uppdrag ingår att bedriva konsertverksamhet på Jönköping Konsert & Kongress samt Jönköpings Teater. Elmia är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden samt konferenser, kongresser och event.

Sidan uppdaterad 2024-03-20